01.03.2012
2430
Views

VIDEO LANCERING; De Rotterdam Restaurantgids & App

RotterdamCulinair.nl lanceert de Rotterdam Restaurant Gids & App voor iPhone en Ipad.

 

De eerste restaurant-app die de sfeer laat proeven met actuele videobeelden. De nieuwe Rotterdam Restaurant App is op dinsdag 6 december 2012 officieel gepresenteerd in Melief Bender, een van de oudste cafés van Rotterdam.

 

De nieuwe Rotterdam Restaurant App is op dinsdag 6 december 2011 officieel gepresenteerd in Melief Bender, een van de oudste cafés van Rotterdam. De App heeft vier zoekopties. Met de App kan gezocht worden op (1) locatie (aan de hand van GPS-gegevens), (2) deelgemeente en omliggende gemeente van Rotterdam en (3) keuken. De vierde zoekoptie maakt de App uniek: er kan ook een overzicht opgevraagd worden van een selecte groep restaurants die zich presenteren met behulp van videobeelden.


Rotterdam Culinair bestaat al vijfentwintig jaar. Een vertrouwde en succesvolle uitgave was jarenlang de Rotterdam Culinair restaurantgids die om de twee jaar als pocketeditie verscheen: een van de best verkopende uitgaven in de kersttijd.


Enkele jaren terug is het concept vernieuwd. Rotterdam Culinair werd RotterdamCulinair.nl, een volwaardig crossmediaal platform, inclusief actieve inzet van social media. De tweejaarlijkse pocketuitgave maakte plaats voor een jaarlijkse eindejaarsspecial met de naam; De Rotterdam Restaurantgids, als onderdeel van de city glossy Rotterdam Punt Uit magazine.


In de feestmaand december presenteert PUM Publishing de laatste vernieuwing van het RotterdamCulinair-concept: de Rotterdam Restaurant App voor iPhone en Ipad.De Rotterdam Restaurant App is een locatiegebaseerde app. De app is ontwikkeld voor toeristen, inwoners en andere bezoekers van Rotterdam of omliggende gemeenten die op zoek zijn naar een restaurant in de omgeving. Op basis van de locatiegegevens geeft de App informatie over de restaurants die dichtbij zijn. De Rotterdam Restaurant App is de eerste horeca-app die gebruik maakt van videobeelden. De achterliggende gedachte is dat een filmimpressie de beste indruk geeft van sfeer en de inrichting van een restaurant. Naast de aard en de kwaliteit van de keuken zijn dit de belangrijkste criteria die mensen hanteren bij de keuze van een restaurant.


Behalve voor toeristen en andere bezoekers van Rotterdam, is de App ook een praktische mobiele restaurantgids voor iedereen in de regio Rotterdam die regelmatig uit eten gaat. Een overzicht krijgen van de restaurants die zich presenteren met behulp van videobeelden is een van de zoekopties van de App. De App heeft daarnaast nog drie zoekmogelijkheden. Er kan gezocht worden op deelgemeente (van Rotterdam) of op (omliggende) gemeente. Het is ook mogelijk om te zoeken op type keuken. Wie zoekt op ‘Frans’, krijgt een overzicht van alle Franse restaurants. De vierde zoekoptie is het eerder genoemde overzicht van restaurants op korte afstand van het punt waar de gebruiker van de App zich bevindt.


Op 6 december werd naast de App ook de gedrukte uitgave van de Rotterdam Restaurantgids gepresenteerd. Ter accentuering van het regionale karakter van de restaurantgids is op de cover van de uitgave een afbeelding geplaatst een bijzondere en smaakvolle kaas: Rotterdamsche Oude. Deze eigen(wijze) Rotterdamse kaas is een eigen merk van De Weypoort, de speciaalzaak van Kaasboer Dick Schumacher. Dit eerbetoon aan een authentieke Rotterdamsche kaas symboliseert de verbondenheid van Rotterdam Culinair met de horeca-activiteiten in Rotterdam en omgeving. Lees het magazine online.


De Rotterdamse Restaurant App voor iPhone is gratis verkrijgbaar in de Apple App Store, zoek op Rotterdam Restaurant of klik op deze link


De Rotterdam Restaurantgids is onderdeel van Rotterdam Punt Uit magazine en is verkrijgbaar in boekhandels, kiosken en andere distributiepunten.


De meest actuele informatie over horeca-activiteiten in Rotterdam en omgeving vindt u op RotterdamCulinair.nl. of via twitter @Rdamculinair

Terug naar rubriek Eten en Drinken

Reacties op dit artikel
Plaats hier uw reactie

Van Rotterdamse bodem

30.10.2012
1501
Views

Een aantal edities geleden konden wij u al melden dat er binnenkort gegeten kon worden van eigen bodem, Rotterdamse bodem! En dat is nu zo ver.

Meer..

Zachte herfstavond

30.10.2012
1700
Views

Het is een feit. De herfst is aangebroken.
Toch betekent dit niet alleen maar storm en regen.

Meer..

Lebbink Een rotterdamse belevenis

30.10.2012
3837
Views

Al veertig jaar is café Lebbink een geliefde, gezellige ontmoetingsplaats in Hillegersberg. Lebbink is breed bekend en trekt gasten uit heel Rotterdam en omstreken.

Meer..

Van Eijk Sfeervolle Huiskamer

30.10.2012
2457
Views

Café Van Eijk is een begrip in Hillegersberg. De inrichting van de royale ruimte en de vele ramen geven deze zaak een eigen sfeer en om de een of andere reden trekt het ook zijn eigen publiek. Iedereen, jong en oud, stapt gemakkelijk over de drempel en eenmaal binnen voelt het als thuis.

Meer..

Verrassend verse vis

30.10.2012
2784
Views

Crisis? Niet bij Visgilde Vermaas. De visspeciaalzaak, gevestigd in winkelcentrum Prinsenland, ziet na vierenhalf jaar het klantenbestand nog altijd groeien. Het geheim? Kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Meer..

De Roode Leeuw

30.10.2012
2650
Views

Op dit moment is het wildseizoen weer aangebroken en wild staat dan ook volop op de kaart met b.v. hazenrug en fazant geschoten in Nieuwerkerk.

Meer..

De Gouden Snor eindelijk ‘volwassen’

17.08.2012
2266
Views

Na achttien jaar is het begrip in Rotterdam - Eetcafé De Gouden Snor - zoals ze zelf zeggen: eindelijk ‘volwassen’.

Meer..

Je t’aime

17.08.2012
1606
Views

Dat het nieuwe café-restaurant aan de Schilderstraat 20A in Rotterdam de naam Rodin heeft, is geen toeval.

Meer..

Hé grote vriend!

17.08.2012
1387
Views

Ofwel Amigo. Het restaurant met de bijbehorende naam aan het Stadhuisplein 17 in Rotterdam biedt u een uniek arrangement, namelijk: All You Can Eat Tapas met dessert!

Meer..

Op het terras bij Old Dutch

17.08.2012
1578
Views

Restaurant Old Dutch (Rochussenstraat 20, Rotterdam) heeft een compleet vernieuwd terras met comfortabele fauteuils en uitgekiende led-verlichting.

Meer..

Vier in een

17.08.2012
1394
Views

Mangusto aan de Rotterdamse Coolsingel 14 heeft zijn deuren geopend. Het nieuwe horecaconcept is bijzonder, omdat het vier belevingen onder één dak heeft: koffie, ijs, wijnen en panini’s. 

Meer..

Potje voetbal...

17.08.2012
1504
Views

…maar dan net even anders. Eigenaren Remco en Sigrid Abel van Grandcafé-Restaurant Abel hebben iets heel bijzonders bedacht!

Meer..

5 jaar Van der Valk Ridderkerk

17.08.2012
1565
Views

Hotel Van der Valk Ridderkerk heeft net zijn eerste lustrum achter de rug. Een mooi moment om de balans op te maken. Wat kunnen we in de toekomst van ze verwachten? 

Meer..

DAKTERRAS TIME!

05.06.2012
3272
Views

Bovenop het Groothandelsgebouw, daar moet u zijn. Waarom?

Meer..

Trending topic: stadpicknicken

05.06.2012
1530
Views

Picknicken midden in de stad. Het gebeurt steeds vaker. En waarom ook niet?

Meer..

Doe mij maar een oud-Hollands ijsje!

05.06.2012
1696
Views

Volgens de trendwatchers gaan wij deze zomer extra veel ijs met oud-Hollandse smaken tot ons nemen.

Waar?

Meer..

Eten wat de stad schaft

05.06.2012
2015
Views

Rotterdam heeft de primeur. En wel met de opening van het stadslandbouwbedrijf Uit je eigen stad.

Meer..

Feestlocatie Het Lokaal

05.06.2012
1671
Views

Op zoek  naar een inspiratievolle locatie voor overdag om iets te vieren?

Meer..

Presentje om van te smullen

05.06.2012
1644
Views

Is uw kookgekke vader bijna jarig of wilt u hem voor Vaderdag extra in het zonnetje zetten, maar weet u niets te geven?

Meer..

Rotterdam toen en nu

24.04.2012
2531
Views

In november van dit jaar zal het boek ‘Rotterdam, de eetbare stad’ worden gelanceerd. Als opmaat naar dit boek - dat vol zal staan met bijzondere wetenswaardigheden over Rotterdam - zal Rotterdam Punt Uit in elke editie alvast een onderwerp uit dit nieuwe naslagwerk belichten.

Meer..

Trojka Pink!

24.04.2012
3041
Views

Wat? De nieuwe vodkalikeur van het merk Trojka. Smaak? Een frisse zoete mix van aardbeien en cranberry’s met een
vleugje aloë vera. Bijzonder? 

Meer..

Frans Bourgondisch smikkelen

24.04.2012
1628
Views

Sinds november 2011 heeft Le Bistro, op de Karel Doormanstraat 290, haar deuren geopend. En met succes. Deze bistro richt zich op de Frans-Bourgondische keuken. 

Meer..

Summer in the city

24.04.2012
1768
Views

Aan een glaasje wijn nippen en ondertussen kijken naar de wolkenkrabbers op de Kop van Zuid en het authentieke Noordereiland?
Dat kan op het terras van Grandcafé Prachtig aan de voet van de Erasmusbrug. 

Meer..

Hallo zon

24.04.2012
1622
Views

Tijd voor de barbecue, bites & bubbels Het prachtige tuinterras van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam is voor sommigen bekend,
maar voor anderen onbekend. En dat is zonde, want het tuinterras is één van de best bewaarde geheimen van de stad die u wilt kennen. 

Meer..

Voetjes van de vloer

24.04.2012
1603
Views

Aan de Coolsingel (nummer 18) naast het stadhuis zit het vernieuwde BED Rotterdam. Niet alleen een fijne plek om te lunchen,
dineren of te borrelen, maar ook een perfecte uitgaansplek. 

Meer..

Terrasseizoen Harbour Club officieel geopend

24.04.2012
1862
Views

En wel met het prachtige terras van The Harbour Club, dat momenteel wordt uitgebreid. Een ware oase én tegelijkertijd een echte lunch-hotspot. Het restaurant, gelegen in een statige villa uit 1912 in het park bij de Euromast, biedt voor iedere gelegenheid de perfecte plek met het terras als verlengstuk. 

Meer..

De Pijp uit en in het zonnetje gezet!

17.04.2012
2470
Views

John Mook neemt afscheid als directeur van ‘Bierhandel De Pijp’. De Pijp is het best bewaarde (publieke) geheim van Rotterdam.

Meer..

Op kroegentocht met horeca-ondernemers

23.02.2012
2537
Views

‘De Goed Getapt-bustour zorgt voor inspiratie’


Men neme een touringcar, twintig ondernemers, vijf gast­horeca­gelegenheden, een bevlogen gids (en horeca-expert) en veel hapjes en drankjes. Ofwel de Goed Getapt workshop/bustour van Heineken. De ideale dag voor een horeca-ondernemer om een kijkje in de keuken van een ander te nemen.

Meer..