30.10.2012
1714
Views

Ayurveda Kliniek Rotterdam

Lichaam en geest op natuurlijke wijze genezen, het kan!

In een smaakvol gerenoveerd monumentaal pand, net buiten het centrum van Rotterdam, heeft de Ayurveda Kliniek haar deuren geopend. In de Ayurveda Kliniek werken verschillende vooraanstaande behandelaars op het gebied van natuurlijke geneeskunde met elkaar samen. Een van hen is een regulier geschoolde arts die eveneens zijn ayurvedische opleiding in India heeft genoten. 

Ayurveda is de oudste natuurlijke geneeswijze op aarde en wordt in deze moderne tijd overal ter wereld nog steeds succesvol uitgeoefend. Het is de enige natuurgeneeskunde die erkend is door de Wereld Gezondheidsorganisatie vanwege haar aanvullende waarde op de westerse geneeskunde.
Ayurveda is een geneeswijze die op een natuurlijke manier de balans in de mens herstelt, waardoor klachten afnemen of verdwijnen. Ayurveda is voor iedereen geschikt. Voor vele fysieke en mentale klachten kunt u bij de kliniek terecht, eveneens als aanvulling op reguliere behandelingen. Ook om een goede gezondheid te behouden als er nog geen klachten zijn kan je met Ayurveda zorgen dat dat zo blijft. Leven in harmonie met je eigen aard leidt tot vitaliteit en gezondheid. Volgens de ayurvedische zienswijze wordt er naar het gehele beeld van de patiënt gekeken om zo de oorzaak van de ziekte te bepalen en te behandelen. Door het zelfgenezend vermogen van de cliënt aan te spreken, wordt er gewerkt aan het verbeteren van de gezondheid. En wist u dat ayurveda ook behandelingen biedt die verjongend en revitaliserend werken?
Alles onder een dak
In de Ayurveda Kliniek wordt het volgende aangeboden:
Behandeling met geneeskrachtige kruidenpreparaten (zorgvuldig getest en goedgekeurd), dieetbehandeling, manuele- en medicinale oliebehandelingen, NAET (effectieve antiallergie therapie), Psychotherapie, Lifestyle-coaching, Yoga en Yogatherapie.
Het voordeel van de ‘alles-onder-een-dak’ benadering is dat u optimaal geholpen kunt worden door behandelaars die samenwerken voor het beste resultaat.

Behandelingen
Ayurveda gebruikt kruiden, voeding, medicinale oliebehandelingen, advies over levensstijl, yoga en meditatie om mensen gezond, vitaal en gelukkig te houden.

Kruidenbehandeling
Ayurveda kent tal van geneeskrachtige kruiden die lichaam en geest geweldig ondersteunen om de balans te herstellen en zo van klachten af te komen. Om te bepalen wat de beste kruidenbehandeling is, maakt de arts gebruik van de polsdiagnose.

Dieetbegeleiding
Voeding heeft speciale aandacht in Ayurveda. Wát we eten heeft namelijk een zeer grote invloed op onze lichamelijke weefsels, onze geest en onze zintuigen. Zoals een onvolwaardig, niet natuurlijk voedingspatroon voor een onbalans kan zorgen, kan volwaardige en natuurlijke voeding de vitaliteit enorm verbeteren.

Manuele behandelingen en oliebehandelingen
Massages met medicinale kruidenoliën spelen een belangrijke rol bij genezing. De ayurvedische geneeskunde heeft tal van verschillende manuele behandelingen ontwikkeld die op een effectieve manier uiteenlopende fysieke klachten kunnen aanpakken.

Naet
Via de unieke combinatie van Ayurveda en NAET behandelen wij specifiek allergieën en intoleranties tegen bijvoorbeeld pollen, voeding, huisstof, paarden, honden, katten en medicijnen.

Psychotherapie
De kliniek beschikt tevens over een psychologe met brede ervaring op het gebied van individuele begeleiding en behandeling van mensen met psychische problematiek. Vanuit een holistische denkwijze worden mensen begeleid in het daadwerkelijk accepteren van hun leven en van daaruit veranderingen bewerkstellingen.
In de kliniek worden ook mindfulness trainingen gegeven.

Lifestyle-coaching
Door een passende levenswijze kun je niet alleen ziekten voorkomen, verlichten of genezen, maar kun je tegelijkertijd meer inzicht krijgen in jezelf en de wereld om je heen. Het resultaat is dat je een lang, gezond en harmonieus leven leidt waarbij je het beste uit jezelf haalt.

Yoga
In de kliniek worden op diverse dagen en tijden verschillende yogalessen gegeven. Yoga werkt complementair aan ayurveda. Yoga biedt oefeningen die als doel hebben een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid te bereiken.

Workshops, lezingen en
activiteiten
Binnen de kliniek worden regelmatig workshops, lezingen en activiteiten aangeboden. Geef je op voor de nieuwsbrief zodat je hierover geregeld wordt geïnformeerd.

Afspraak maken
Vanuit de ayurvedische visie wordt ieder mens als een uniek individu benaderd. In het eerste consult wordt uitgebreid aandacht besteed aan uw klachten, wensen en vragen. U wordt geadviseerd over de behandeling die voor u geschikt is. Ons secretariaat helpt u graag verder.


Ayurveda Kliniek
Villapark 4, Rotterdam
T. 010 422 29 23
www.ayurvedakliniek.nl
info@ayurvedakliniek.nl

Download bijlage (PDF)Terug naar rubriek Prime Collection

Reacties op dit artikel
Plaats hier uw reactie

Aandacht en vakkennis

30.10.2012
2319
Views

Haaruitval kan genetisch bepaald zijn of ontstaan door ziekte en de behandeling ervan. Het kan onder invloed van hormonen beginnen en steeds meer mensen, mannen en vrouwen, jong en oud(er), krijgen te maken met de auto-immuun afwijking alopecia. Als je plotseling kaal wordt, om wat voor reden dan ook, dan gebeurt er emotioneel heel wat met je. Dan is het bovenal erg prettig als er goed naar je geluisterd wordt.

Meer..

Knippen met groene vingers

30.10.2012
2903
Views

Specialisten in haar- en huidverzorging: dat is wat Christiaan Lifestyle Salon & Spa te bieden heeft. En ze hebben er ook nog een prachtig verhaal bij. Over vergroeningsdrang waar de klant van profiteert. Het tipje van de sluier leest u op deze pagina. Het hele verhaal? Dat hoor én ervaar je aan de Nieuwe Binnenweg.

Meer..

Auto Hoogenboom Veel meer dan alleen een autodealer

30.10.2012
1760
Views

Wie in Rotterdam Volkswagen of Audi zegt, zegt Auto Hoogenboom. In bijna tachtig jaar groeide het bedrijf, dat ooit begon met de verkoop van VW Kevers, uit tot veel meer dan alleen een autodealer. Naast Volkswagen behoren Volkswagen Bedrijfswagens, Audi en Skoda ook tot de huismerken en heeft Auto Hoogenboom alles in huis om de klant zo volledig mogelijk te bedienen.

Meer..

Sinterklaasborrel in teken van Sophia

30.10.2012
2657
Views

Imtech Nederland houdt op maandag 26 november voor de eerste keer de Sinterklaasborrel. Het bedrijf doet dit niet alleen om met relaties te kunnen netwerken, maar ondersteunt tevens een goed doel. Via een sms-actie en een veiling wordt geld opgehaald voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Meer..

Rotterdammer Cees Penning breekt door in Amerika

30.10.2012
2000
Views

Hij woont al bijna veertig jaar in de Verenigde Staten, maar Cees Penning blijft een Rotterdammer. De schilder won onlangs een belangrijke prijs, georganiseerd door het gerenommeerde en wereldwijd bekende magazine International Artist.

Meer..

Olleke Bolleke verwelkomt de winter

30.10.2012
2934
Views

De winter komt eraan, en dat betekent dat de winterjassen, mutsen en sjaals aangetrokken kunnen worden. Wie deze items zoekt voor baby’s en kinderen, 
moet zeker eens een kijkje nemen bij Olleke Bolleke in Capelle aan de IJssel.

Meer..

SHIN & YOSHI: de ideale combinatie

30.10.2012
4248
Views

De vrouw die er hip en stijlvol uit wil zien, hoeft maar één ding te doen: naar de Bermweg in Capelle aan den IJssel rijden. In die winkelstraat bevinden zich zowel SHIN damesmode als YOSHI schoenen. “Wij kunnen vrouwen voorzien van een complete nieuwe outfit.”

Meer..

Ieder bezoek aan Isshoe is altijd weer verrassend!

17.08.2012
1889
Views

Alweer elf jaar is Isshoe op de Peppelweg in Schiebroek hét adres voor trendy dames- en kinderschoenen. “Onze collectie wordt steeds wisselend opgesteld zodat je bij ieder bezoek verrast wordt: hé weer iets leuks gevonden! Daarnaast vinden wij sfeer in de winkel ook heel belangrijk. Van de inrichting tot en met enthousiaste medewerksters moet het plaatje kloppen. De klant moet zich bij ons prettig voelen en denken: ‘wat een leuke winkel en wat een leuke schoenen”, vertelt eigenaresse Didi Broek.

Meer..

RIB-experience & Kaat Mossel

17.08.2012
2468
Views

Perfect recept voor geslaagde dag. Men neme een snelle boot van de RiB-experience waarmee u met 110 km/uur over de golven van de Maas scheurt. Denk daar aansluitend een heerlijk driegangendiner van Kaat Mossel bij en de juiste ingrediënten voor een ultieme dag uit zijn gevonden.

Meer..

Shining like a star

17.08.2012
3625
Views

Droomt u al jaren van prachtig glanzend haar? Zoals dat van de Hollywoodsterren? Dan bent u bij Claudia en Larissa van L&C Haarsalon in het Rotterdamse Lage Land aan het juiste adres. “Iemand gaat pas bij ons weg als we tevreden zijn.”  

Meer..

‘Marc Cain is een liefdesverklaring aan de vrouw’

17.08.2012
3449
Views

De vrouw die van Marc Cain houdt, is nieuwsgierig en zelfbewust. Ze leeft vandaag en benadrukt haar persoonlijkheid door wat ze draagt: Marc Cain. Die liefde is wederkerig, vertelt Ruud van Hilst, directeur Cainco BV, de exclusieve franchisepartner voor Nederland in de in het voorjaar geopende Marc Cain Store aan de Kruiskade in Rotterdam-Centrum. “Marc Cain is een liefdesverklaring aan de vrouw.

Meer..

Sneakers, en verder niets

17.08.2012
3211
Views

Sneakers. Ze zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Voor iedereen die op hippe schoenen rond wil lopen, is er sinds enkele maanden een nieuw adres: PIM, aan de Meent in Rotterdam. “Je zult bij ons geen Uggs vinden.”

Meer..

Gosh Sports & Health Club

05.06.2012
3840
Views

Werken & sporten: De juiste combinatie luxury

Hoe gezond bent u? Een vraag die velen bezighoudt. Ook steeds meer bedrijven zijn hiermee bezig. Want hoe gezond zijn de werknemers binnen een organisatie en daarmee het bedrijf zelf? Burnouts, ziekteverzuim: het is aan de orde van de dag. Gosh Sports & Health Club gaat samen met de werknemers en werkgever de strijd aan tegen deze veelvoorkomende bedrijfsproblematiek. 

Meer..

Voorbrood Meubelen

05.06.2012
3437
Views

Hoe woont u morgen ?

Zoveel mensen zoveel woonwensen. Logisch, want niets is persoonlijker dan de inrichting van uw interieur. Uw huis is de plek waar u ontspant en geniet, waar u comfort, geborgenheid en gezelligheid voelt, kortom: uw thuis. U weet wat u wel of juist niet mooi vindt, maar voor het vinden van de perfecte meubelcombinaties in kleuren en stijlen en geheel passend bij uw kwaliteitseisen, is een deskundig advies erg prettig. En een ruime keuze natuurlijk! 

Meer..

Kleur, kleur en nog eens kleur!

24.04.2012
2292
Views

Fashionista of niet, het kan niemand ontgaan zijn dat het modebeeld zelden kleuriger was. Kleur die je niet alleen in kleding ziet, maar ook in tassen. Of misschien: júist in tassen, want de tijd dat de tassenmode de kleding pas na een tijdje volgde, is al lang voorbij: Van Os Tassen en Koffers loopt vaak op de nieuwste trends vooruit!

Meer..

Gun uzelf mooi haar

24.04.2012
2986
Views

Bemerkt u dat uw haar erg dun wordt, heeft u last van haaruitval of kaalheid, of moet u binnenkort een medische behandeling ondergaan die haarverlies met zich mee kan brengen? Allround Haarwerken biedt de oplossing met een niet van echt te onderscheiden haarwerk van ongekend hoge kwaliteit en met optimaal draagcomfort. Puur maatwerk en handwerk.

Meer..

Welterusten Rotterdam

24.04.2012
2610
Views

Aan de Jonker Fransstraat 106-112 maken ze zich al 40 jaar druk om het gezonde slapen van Rotterdammers. Begonnen als Beddenspeciaalzaak René de Bont waren zij decennia lang een begrip voor iedereen die hogere eisen stelden aan slaapcomfort. 8 Jaar geleden kozen zij voor het totaalconcept van Auping Plaza. 

Meer..

Prego! Woman luxury

29.03.2012
3400
Views

Alles klopt bij Prego! De locatie op De Meent als een van DE shopping area’s van Rotterdam, de etalage waar een combinatie van zachte pastels en vrolijkmakende knalkleuren je aandacht trekken, het interieur met een keur aan voortdurend wisselende collecties kleding, schoenen en accessoires en de gezellige koffietafel midden in de winkel! 

Meer..

De Griffioen: sfeerbrenger bij uitstek

20.02.2012
2872
Views

Een open haard staat voor sfeer en gezelligheid. Moesten in de Romeinse tijd Vestaalse maagden het vuur dag en nacht brandend houden, anno 2012 is dat een stuk eenvoudiger geworden. Moderne technieken maken het zelfs mogelijk om vanuit uw stoel met een afstandsbediening uw sfeerhaard aan te steken en de vlammen te regelen. Nooit meer gesleep met houtblokken, nooit meer de asla legen.

Meer..

Hoofdrol voor groen

20.02.2012
2331
Views

Jaarsveld vernieuwt en verandert. Constant. Door alle seizoenen heen. Als de natuur zelf. “Als je twee maanden niet bij ons bent geweest, heb je tussendoor toch veel gemist”, constateert Erwin van Jaarsveld. En, ook net als in natuur, zijn er ‘blijvers’. Bij Jaarsveld is dat de enorme collectie potterie. Binnenpotten zijn bij Jaarsveld het hele jaar door verkrijgbaar, buitenpotten zijn meer op het seizoen gericht. 

Meer..

Julia’s geheel in het nieuw gestoken

20.02.2012
3160
Views

Julia’s Jewellery is alweer acht jaar een graag bezocht adres. De spectaculaire verbouwing eind vorig jaar was aanleiding om de focus nóg meer te leggen op bekende internationale horloge- en sieradenmerken, vertellen eigenaren Yolanda en Han Westerweel. “Onze sterke punten zijn een breed assortiment en een ‘open’ en  vriendelijke benadering van iedereen die bij ons binnenstapt. 

Meer..