17.08.2012
3448
Views

‘Marc Cain is een liefdesverklaring aan de vrouw’

De vrouw die van Marc Cain houdt, is nieuwsgierig en zelfbewust. Ze leeft vandaag en benadrukt haar persoonlijkheid door wat ze draagt: Marc Cain. Die liefde is wederkerig, vertelt Ruud van Hilst, directeur Cainco BV, de exclusieve franchisepartner voor Nederland in de in het voorjaar geopende Marc Cain Store aan de Kruiskade in Rotterdam-Centrum. “Marc Cain is een liefdesverklaring aan de vrouw.


Die liefde gaat terug naar 1973, het jaar waarin Marc Cain werd opgericht in het zuiden van Duitsland. “Sindsdien zijn wij zeer sterk gegroeid en niet alleen in het land van oorsprong, maar ook in andere Europese landen, Rusland en het Verre Oosten”, aldus Van Hilst. Over de oorzaken van die sterke groei legt hij uit: “Dat komt door de fantastische kwaliteit, het design, de pasvorm, de nieuwste verwerkingstechnieken en de gebruikte materialen. En niet in de laatste plaats omdat Marc Cain tot op de dag van vandaag een van de weinige fabrikanten is die grotendeels zelf in Duitsland produceert.” Zo bevinden zich in de hoofdvestiging - een architectonisch hoogtepunt - zowel het kantoor als ook de fabriek waar 800 man 24-7, 365 dagen per jaar werkzaam zijn. Nog meer cijfers: er zijn 127 Marc Cain Stores, 243 shop-in-stores en wereldwijd wordt de collectie in meer dan 1.460 exclusieve modezaken verkocht. Momenteel wordt er gebruik gemaakt van 80 vlakbreimachines en 8 rondbreimachines. Per jaar wordt 240.000 kg garen verwerkt. Van Hilst: “Om even een beeld te geven, daarmee kan de aarde ongeveer 59 keer omwikkeld worden. In die breierij ligt de oorsprong van Marc Cain en dat is nog altijd een van onze specialiteiten. Anno 2012 is dat een hightec afdeling waar een relatief kleine groep mensen de hooggeavanceerde computers bedient. Fantastisch om te zien. Het is een indrukwekkende fabriek. Niet alleen qua technologie, maar ook qua architectuur: het oogt als een supermoderne witte bungalow.” 


Cross styling

Alle Marc Cain-collecties beginnen op de ‘tekentafels’ van de ontwerpafdeling. Daarna volgen de inkoop en selectie van stoffen en garens en worden de eerste monsters gepresenteerd. Van Hilst over het productieproces: “Via speciale vervingen, printen en wassingen, soms wordt er zelfs meerdere keren gewassen en gaan de stukken naar Oost-Europa om geassembleerd te worden. Dan komt alles weer naar de fabriek, vaak voor wéér een wassing of een finishing. Daarna gaat het weer terug voor de totale eindafwerking en vandaar volgt de distributie naar de shops. Het hele procedé garandeert een enorm hoge kwaliteit. En dat maakt dat wie eenmaal klant is, eigenlijk altijd weer terugkomt. De kleding blijft mooi, dat is een belangrijke pre in onze collectie.” Het - wereldwijd gehanteerde - maatsysteem bij Marc Cain loopt van 1 tot en met 6, wat neerkomt op maat 36 tot en met 44. Ook belangrijk is dat de snit zeer geschikt is voor de Nederlandse vrouw: “Marc Cain wordt geroemd om zijn pasvorm én om zijn brede bereik tot en met maat 44. Met name voor de grotere maten is dat uitzonderlijk want daarin vind je niet zoveel leuke en modieuze producties.” De collectie valt uiteen in twee labels: Marc Cain Collections en Marc Cain Sport die weer uit diverse thema’s bestaan. “Sport is echt casual, Collections is meer gekleed en zeer geschikt om naar je werk te dragen. Het prettige van de collecties is dat ze heel goed met elkaar matchen. Ook de verschillende thema’s van de labels laten zich uitstekend mixen omdat daarin dezelfde tonen en prints terugkomen. Die cross styling is overigens kenmerkend voor de Marc Cain Look.” Niet weg te denken bij Marc Cain is de dierenprint. Van Hilst: “Ik zou bijna zeggen dat dat een van de kenmerken van de Marc Cain-collectie is. Soms op de voorgrond, soms afgezwakt, maar het zit er altijd in. Omdat we niet alleen een eigen breierij hebben, maar ook een eigen drukkerij kun je die prints tegenkomen op leer, op nylon, op wol…. wij kunnen op alles drukken. Zo kan je dezelfde print dus tegenkomen op een handschoen of op een tas. En ook dat matcht weer geweldig.” 


Pamperen

Thema’s zijn er het hele jaar door. Van Hilst schat dat er per seizoen zo’n 10-12 thema’s geleverd worden. “En dat twee keer per jaar. Om de twee weken komt er een nieuw thema binnen. De collectie bestaat per seizoen in haar totaliteit uit zo’n 1.000 verschillende modellen en die weer in een aantal kleuren.” Reden dus om regelmatig even binnen te lopen in een van de Marc Cain Stores die wereldwijd volgens hetzelfde concept zijn ingericht in een sfeer die prettig aanvoelt door de zorgvuldige keuze van  materialen en kleurstellingen. En, niet in de laatste plaats door de overzichtelijke inrichting die uitnodigt tot het mixen van de diverse thema’s. In Rotterdam-Centrum kan die sfeer beleefd worden in de Marc Cain-winkel aan de Kruiskade en in Hillegersberg in de Bergse Dorpsstraat. Voor wie niet wil wachten tot de nieuwe collecties in huis zijn of verzekerd wil zijn van de juiste maat, zijn er de look books die in de winkels liggen en waar ruim van tevoren uit besteld kan worden. “Ongelofelijk hoeveel vrouwen heel vroeg in het seizoen uit die look books kleding komen kopen die op dat moment qua weer niet of nauwelijks gedragen kan worden, maar die men dan toch heel graag al wil hebben. We hebben een nieuw thema nu net anderhalve week binnen en daarvan is al ruim 20 procent ‘op voorhand’ verkocht.” Uiteraard is er ook een webshop, te vinden via www.marc-cain.com “Maar, vertelt Van Hilst, de Marc Cain-vrouw komt graag naar de winkel om de stoffen te voelen, de kleding te passen en zich te deskundig te laten adviseren door onze medewerksters. Voor veel vrouwen is kopen toch ‘een stukje plezier’, men vindt het heerlijk om zich te laten pamperen met een espresso, een glaasje wijn of Marc Cain-champagne. Dat moet het geheel aangenaam maken. In onze beleving heeft de klant daar ook recht op.” 


Winter 2012: meer chic, meer elegantie

Dan mag de vraag natuurlijk niet ontbreken hoe de najaar- en wintercollectie eruit zal zien. “Dat ligt in feite voor elk thema weer anders. Er zijn weer prachtige stoffen gebruikt die door een simpele belijning en ongebruikelijke mix stijl een nieuwe dimensie geven. Neem het thema ‘Vanilla Sky’ waar elegante stoffen als satijnzijde en crêpe de Chine gecombineerd worden met grove breisels en ultralicht kunstbont en angora- en mohairbreisels met zacht nappaleer. In fijne poeder- en crèmenuances waar herfstkleurschakeringen voor een mooi contrast zorgen. In ‘Checkie O.’ zien we overwegend sterke kleuren als rood, blauw en groen die dan weer opvallend met zwart gecombineerd worden. ‘Street Luxe’ heeft een metal look door reflecterende zippers, kogelvormige knopen van gunmetal en coole graffitiprints. Zo heeft ieder thema zijn eigen stijl. Maar overall  kan gezegd worden dat Marc Cain voor het komende seizoen de nadruk legt op meer chic, meer elegantie, meer ‘smartness’. Misschien moet ik wel zeggen op ‘nóg meer chic, elegantie en smartness’. Want dat is Marc Cain eigen. Iedere collectie, ieder thema weerspiegelt de tijdgeest met een eigen stijl en klasse. Met mode die altijd een beetje anders is en toch altijd zich zelf. Net als de Marc Cain-vrouw.”

 

Marc Cain Store Kruiskade 71-73, Rotterdam-CentrumT. 010 201 96 81


Marc Cain StoreBergse Dorpsstraat 41a, Rotterdam-HillegersbergT. 010 418 22 91 www.marc-cain.com

Download bijlage (PDF)Terug naar rubriek Prime Collection

Reacties op dit artikel
Plaats hier uw reactie

Aandacht en vakkennis

30.10.2012
2319
Views

Haaruitval kan genetisch bepaald zijn of ontstaan door ziekte en de behandeling ervan. Het kan onder invloed van hormonen beginnen en steeds meer mensen, mannen en vrouwen, jong en oud(er), krijgen te maken met de auto-immuun afwijking alopecia. Als je plotseling kaal wordt, om wat voor reden dan ook, dan gebeurt er emotioneel heel wat met je. Dan is het bovenal erg prettig als er goed naar je geluisterd wordt.

Meer..

Ayurveda Kliniek Rotterdam

30.10.2012
1714
Views

Lichaam en geest op natuurlijke wijze genezen, het kan!

In een smaakvol gerenoveerd monumentaal pand, net buiten het centrum van Rotterdam, heeft de Ayurveda Kliniek haar deuren geopend. In de Ayurveda Kliniek werken verschillende vooraanstaande behandelaars op het gebied van natuurlijke geneeskunde met elkaar samen. Een van hen is een regulier geschoolde arts die eveneens zijn ayurvedische opleiding in India heeft genoten. 

Meer..

Knippen met groene vingers

30.10.2012
2903
Views

Specialisten in haar- en huidverzorging: dat is wat Christiaan Lifestyle Salon & Spa te bieden heeft. En ze hebben er ook nog een prachtig verhaal bij. Over vergroeningsdrang waar de klant van profiteert. Het tipje van de sluier leest u op deze pagina. Het hele verhaal? Dat hoor én ervaar je aan de Nieuwe Binnenweg.

Meer..

Auto Hoogenboom Veel meer dan alleen een autodealer

30.10.2012
1759
Views

Wie in Rotterdam Volkswagen of Audi zegt, zegt Auto Hoogenboom. In bijna tachtig jaar groeide het bedrijf, dat ooit begon met de verkoop van VW Kevers, uit tot veel meer dan alleen een autodealer. Naast Volkswagen behoren Volkswagen Bedrijfswagens, Audi en Skoda ook tot de huismerken en heeft Auto Hoogenboom alles in huis om de klant zo volledig mogelijk te bedienen.

Meer..

Sinterklaasborrel in teken van Sophia

30.10.2012
2657
Views

Imtech Nederland houdt op maandag 26 november voor de eerste keer de Sinterklaasborrel. Het bedrijf doet dit niet alleen om met relaties te kunnen netwerken, maar ondersteunt tevens een goed doel. Via een sms-actie en een veiling wordt geld opgehaald voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Meer..

Rotterdammer Cees Penning breekt door in Amerika

30.10.2012
1999
Views

Hij woont al bijna veertig jaar in de Verenigde Staten, maar Cees Penning blijft een Rotterdammer. De schilder won onlangs een belangrijke prijs, georganiseerd door het gerenommeerde en wereldwijd bekende magazine International Artist.

Meer..

Olleke Bolleke verwelkomt de winter

30.10.2012
2934
Views

De winter komt eraan, en dat betekent dat de winterjassen, mutsen en sjaals aangetrokken kunnen worden. Wie deze items zoekt voor baby’s en kinderen, 
moet zeker eens een kijkje nemen bij Olleke Bolleke in Capelle aan de IJssel.

Meer..

SHIN & YOSHI: de ideale combinatie

30.10.2012
4248
Views

De vrouw die er hip en stijlvol uit wil zien, hoeft maar één ding te doen: naar de Bermweg in Capelle aan den IJssel rijden. In die winkelstraat bevinden zich zowel SHIN damesmode als YOSHI schoenen. “Wij kunnen vrouwen voorzien van een complete nieuwe outfit.”

Meer..

Ieder bezoek aan Isshoe is altijd weer verrassend!

17.08.2012
1889
Views

Alweer elf jaar is Isshoe op de Peppelweg in Schiebroek hét adres voor trendy dames- en kinderschoenen. “Onze collectie wordt steeds wisselend opgesteld zodat je bij ieder bezoek verrast wordt: hé weer iets leuks gevonden! Daarnaast vinden wij sfeer in de winkel ook heel belangrijk. Van de inrichting tot en met enthousiaste medewerksters moet het plaatje kloppen. De klant moet zich bij ons prettig voelen en denken: ‘wat een leuke winkel en wat een leuke schoenen”, vertelt eigenaresse Didi Broek.

Meer..

RIB-experience & Kaat Mossel

17.08.2012
2467
Views

Perfect recept voor geslaagde dag. Men neme een snelle boot van de RiB-experience waarmee u met 110 km/uur over de golven van de Maas scheurt. Denk daar aansluitend een heerlijk driegangendiner van Kaat Mossel bij en de juiste ingrediënten voor een ultieme dag uit zijn gevonden.

Meer..

Shining like a star

17.08.2012
3625
Views

Droomt u al jaren van prachtig glanzend haar? Zoals dat van de Hollywoodsterren? Dan bent u bij Claudia en Larissa van L&C Haarsalon in het Rotterdamse Lage Land aan het juiste adres. “Iemand gaat pas bij ons weg als we tevreden zijn.”  

Meer..

Sneakers, en verder niets

17.08.2012
3211
Views

Sneakers. Ze zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Voor iedereen die op hippe schoenen rond wil lopen, is er sinds enkele maanden een nieuw adres: PIM, aan de Meent in Rotterdam. “Je zult bij ons geen Uggs vinden.”

Meer..

Gosh Sports & Health Club

05.06.2012
3840
Views

Werken & sporten: De juiste combinatie luxury

Hoe gezond bent u? Een vraag die velen bezighoudt. Ook steeds meer bedrijven zijn hiermee bezig. Want hoe gezond zijn de werknemers binnen een organisatie en daarmee het bedrijf zelf? Burnouts, ziekteverzuim: het is aan de orde van de dag. Gosh Sports & Health Club gaat samen met de werknemers en werkgever de strijd aan tegen deze veelvoorkomende bedrijfsproblematiek. 

Meer..

Voorbrood Meubelen

05.06.2012
3437
Views

Hoe woont u morgen ?

Zoveel mensen zoveel woonwensen. Logisch, want niets is persoonlijker dan de inrichting van uw interieur. Uw huis is de plek waar u ontspant en geniet, waar u comfort, geborgenheid en gezelligheid voelt, kortom: uw thuis. U weet wat u wel of juist niet mooi vindt, maar voor het vinden van de perfecte meubelcombinaties in kleuren en stijlen en geheel passend bij uw kwaliteitseisen, is een deskundig advies erg prettig. En een ruime keuze natuurlijk! 

Meer..

Kleur, kleur en nog eens kleur!

24.04.2012
2290
Views

Fashionista of niet, het kan niemand ontgaan zijn dat het modebeeld zelden kleuriger was. Kleur die je niet alleen in kleding ziet, maar ook in tassen. Of misschien: júist in tassen, want de tijd dat de tassenmode de kleding pas na een tijdje volgde, is al lang voorbij: Van Os Tassen en Koffers loopt vaak op de nieuwste trends vooruit!

Meer..

Gun uzelf mooi haar

24.04.2012
2985
Views

Bemerkt u dat uw haar erg dun wordt, heeft u last van haaruitval of kaalheid, of moet u binnenkort een medische behandeling ondergaan die haarverlies met zich mee kan brengen? Allround Haarwerken biedt de oplossing met een niet van echt te onderscheiden haarwerk van ongekend hoge kwaliteit en met optimaal draagcomfort. Puur maatwerk en handwerk.

Meer..

Welterusten Rotterdam

24.04.2012
2610
Views

Aan de Jonker Fransstraat 106-112 maken ze zich al 40 jaar druk om het gezonde slapen van Rotterdammers. Begonnen als Beddenspeciaalzaak René de Bont waren zij decennia lang een begrip voor iedereen die hogere eisen stelden aan slaapcomfort. 8 Jaar geleden kozen zij voor het totaalconcept van Auping Plaza. 

Meer..

Prego! Woman luxury

29.03.2012
3400
Views

Alles klopt bij Prego! De locatie op De Meent als een van DE shopping area’s van Rotterdam, de etalage waar een combinatie van zachte pastels en vrolijkmakende knalkleuren je aandacht trekken, het interieur met een keur aan voortdurend wisselende collecties kleding, schoenen en accessoires en de gezellige koffietafel midden in de winkel! 

Meer..

De Griffioen: sfeerbrenger bij uitstek

20.02.2012
2871
Views

Een open haard staat voor sfeer en gezelligheid. Moesten in de Romeinse tijd Vestaalse maagden het vuur dag en nacht brandend houden, anno 2012 is dat een stuk eenvoudiger geworden. Moderne technieken maken het zelfs mogelijk om vanuit uw stoel met een afstandsbediening uw sfeerhaard aan te steken en de vlammen te regelen. Nooit meer gesleep met houtblokken, nooit meer de asla legen.

Meer..

Hoofdrol voor groen

20.02.2012
2331
Views

Jaarsveld vernieuwt en verandert. Constant. Door alle seizoenen heen. Als de natuur zelf. “Als je twee maanden niet bij ons bent geweest, heb je tussendoor toch veel gemist”, constateert Erwin van Jaarsveld. En, ook net als in natuur, zijn er ‘blijvers’. Bij Jaarsveld is dat de enorme collectie potterie. Binnenpotten zijn bij Jaarsveld het hele jaar door verkrijgbaar, buitenpotten zijn meer op het seizoen gericht. 

Meer..

Julia’s geheel in het nieuw gestoken

20.02.2012
3160
Views

Julia’s Jewellery is alweer acht jaar een graag bezocht adres. De spectaculaire verbouwing eind vorig jaar was aanleiding om de focus nóg meer te leggen op bekende internationale horloge- en sieradenmerken, vertellen eigenaren Yolanda en Han Westerweel. “Onze sterke punten zijn een breed assortiment en een ‘open’ en  vriendelijke benadering van iedereen die bij ons binnenstapt. 

Meer..