17.08.2012
1993
Views

Raaf Hekkema " Muziek overstijgt alles "

He’s a God’ en ‘Hij is gek, maar wel briljant gek’, zijn gebezigde uitspraken over saxofonist Raaf Hekkema. 

Meervoudig prijswinnaar Hekkema geeft ongeveer honderd concerten per jaar wereldwijd, waarbij hij voornamelijk arrangementen van eigen hand uitvoert, naast 
het klassieke en hedendaagse saxofoonrepertoire. Voor zijn solo-cd Paganini Caprices for saxophone werd hij onderscheiden met de titel ‘Instrumentalist of the year 2007’ door het Duitse Echo Klassik, een prijs die uitgereikt werd tijdens een live televisiegala. Iedereen kent wel de grote ‘saxnamen’ uit de jazz als Charlie Parker en Cannonball Adderly of Benjamin Herman en in Nederland Hans en Candy Dulfer. Die laatste twee blazen ook in andere muziekstijlen en overschrijden de jazzgrenzen. Een saxofonist die ervoor kiest om de vioolstukken van Paganini te bewerken voor saxofoon kom je niet vaak tegen, behalve in Rotterdam, waar Raaf Hekkema met zijn gezin resideert.

Download bijlage (PDF)Terug naar rubriek Man/Vrouw in de stad

Reacties op dit artikel
Plaats hier uw reactie

Fred van Leer

30.10.2012
4675
Views

De laatste der dandy's verlaat Rotterdam. Een dandy is een doorgaans mannelijk persoon die vanuit zijn levens­visie veel aandacht besteedt aan zijn uiterlijk. ‘Dandy’ als begrip is tegenwoordig relatief zeldzaam en men pleegt het wel eens met ‘snob’ te verwarren. 

Meer..

Tophockeyer Jeroen Hertzberger

05.06.2012
3721
Views

Onvoorspelbaar en irritant voor verdedigers.

Meer..

Ted Langenbach en Pietra Ligura

24.04.2012
3890
Views

“Dat is toch dat extravagante stel van die feestjes?” Ja, ze zijn het. De tienduizenden liefhebbers van ‘de stroming MTC/Now&Wow’ die al jarenlang gretig afkomen op de nachtelijke bijzondere events van Pietra Ligura en Ted Langenbach zullen hen eerder als slash artists benoemen: multigetalenteerde artiesten die meerdere kunstvormen combineren. 

Meer..

Elvin Post Misdaadschrijver

20.02.2012
6011
Views

Het eerste wat opvalt als je de woning van misdaadschrijver Elvin Post en zijn gezin betreedt, is de belangrijke plaats die dieren innemen. Het beroep van de sympathieke Rotterdammer en zijn voorkeur voor misdaadliteratuur springen minder in het oog. Op de trap word je al begroet door de labradors Max en Moby, in de huiskamer hangen indrukwekkende schilderijen van dieren gemaakt door de vrouw van de schrijver, beeldend kunstenares Emrys Huntington.

Meer..

Marichelle de Jong knokt voor London Olympics 2012

20.02.2012
2919
Views

Op 22 oktober 2011 won Marichelle de Jong (1978) goud bij het EK Olympisch Vrouwenboksen in Rotterdam. Het damesboksen is een jonge sport in Nederland. Sinds de aankondiging dat vrouwen op de Olympische Spelen in 2012 mogen boksen, groeit het enorm in populariteit. Iedereen kent wel de bekende vechtsportster ‘the most dangerous woman in the world’, ook wel de ‘Dutch destroyer’ genoemd, Lucia Rijker. “Lucia is een topper,” vindt Marichelle. 

Meer..