24.04.2012
3889
Views

Ted Langenbach en Pietra Ligura

“Dat is toch dat extravagante stel van die feestjes?” Ja, ze zijn het. De tienduizenden liefhebbers van ‘de stroming MTC/Now&Wow’ die al jarenlang gretig afkomen op de nachtelijke bijzondere events van Pietra Ligura en Ted Langenbach zullen hen eerder als slash artists benoemen: multigetalenteerde artiesten die meerdere kunstvormen combineren. 

Maar er is meer. Keer op keer de complete opstart en productie van een microfestival organiseren en dit ook nog financieel rond krijgen is vergelijkbaar met het opstarten van een onderneming met alles wat daar bij komt kijken. Vandaar dat het stel, dat elkaar in 1991 ontmoette bij De Parade in Rotterdam, als creative consultants uitstekend aan de weg timmert.  

Download bijlage (PDF)Terug naar rubriek Man/Vrouw in de stad

Reacties op dit artikel
Plaats hier uw reactie

Fred van Leer

30.10.2012
4675
Views

De laatste der dandy's verlaat Rotterdam. Een dandy is een doorgaans mannelijk persoon die vanuit zijn levens­visie veel aandacht besteedt aan zijn uiterlijk. ‘Dandy’ als begrip is tegenwoordig relatief zeldzaam en men pleegt het wel eens met ‘snob’ te verwarren. 

Meer..

Raaf Hekkema " Muziek overstijgt alles "

17.08.2012
1993
Views

He’s a God’ en ‘Hij is gek, maar wel briljant gek’, zijn gebezigde uitspraken over saxofonist Raaf Hekkema. 

Meer..

Tophockeyer Jeroen Hertzberger

05.06.2012
3721
Views

Onvoorspelbaar en irritant voor verdedigers.

Meer..

Elvin Post Misdaadschrijver

20.02.2012
6010
Views

Het eerste wat opvalt als je de woning van misdaadschrijver Elvin Post en zijn gezin betreedt, is de belangrijke plaats die dieren innemen. Het beroep van de sympathieke Rotterdammer en zijn voorkeur voor misdaadliteratuur springen minder in het oog. Op de trap word je al begroet door de labradors Max en Moby, in de huiskamer hangen indrukwekkende schilderijen van dieren gemaakt door de vrouw van de schrijver, beeldend kunstenares Emrys Huntington.

Meer..

Marichelle de Jong knokt voor London Olympics 2012

20.02.2012
2919
Views

Op 22 oktober 2011 won Marichelle de Jong (1978) goud bij het EK Olympisch Vrouwenboksen in Rotterdam. Het damesboksen is een jonge sport in Nederland. Sinds de aankondiging dat vrouwen op de Olympische Spelen in 2012 mogen boksen, groeit het enorm in populariteit. Iedereen kent wel de bekende vechtsportster ‘the most dangerous woman in the world’, ook wel de ‘Dutch destroyer’ genoemd, Lucia Rijker. “Lucia is een topper,” vindt Marichelle. 

Meer..