30.10.2012
4644
Views

Fred van Leer

De laatste der dandy's verlaat Rotterdam. Een dandy is een doorgaans mannelijk persoon die vanuit zijn levens­visie veel aandacht besteedt aan zijn uiterlijk. ‘Dandy’ als begrip is tegenwoordig relatief zeldzaam en men pleegt het wel eens met ‘snob’ te verwarren. 

Een belangrijk criterium voor dandyisme is juist het kunnen relativeren van het eigen ik. Wat uiterlijk betreft voldoet stylist Fred van Leer volledig aan genoemde beschrijving, zien wij als hij aan komt lopen bij Restaurant en Wijnbar Kroon en Van Andel op de Herenplaats bij de Meent. Hoe het met zijn ego-relativeringsvermogen zit, horen we snel.

Download bijlage (PDF)Terug naar rubriek Man/Vrouw in de stad

Reacties op dit artikel
Mega Mindy

Now sorry hoor maar dan een afbeelding van fred van leer?? HOE DURF JE!!!

Plaats hier uw reactie

Raaf Hekkema " Muziek overstijgt alles "

17.08.2012
1980
Views

He’s a God’ en ‘Hij is gek, maar wel briljant gek’, zijn gebezigde uitspraken over saxofonist Raaf Hekkema. 

Meer..

Tophockeyer Jeroen Hertzberger

05.06.2012
3703
Views

Onvoorspelbaar en irritant voor verdedigers.

Meer..

Ted Langenbach en Pietra Ligura

24.04.2012
3868
Views

“Dat is toch dat extravagante stel van die feestjes?” Ja, ze zijn het. De tienduizenden liefhebbers van ‘de stroming MTC/Now&Wow’ die al jarenlang gretig afkomen op de nachtelijke bijzondere events van Pietra Ligura en Ted Langenbach zullen hen eerder als slash artists benoemen: multigetalenteerde artiesten die meerdere kunstvormen combineren. 

Meer..

Elvin Post Misdaadschrijver

20.02.2012
5873
Views

Het eerste wat opvalt als je de woning van misdaadschrijver Elvin Post en zijn gezin betreedt, is de belangrijke plaats die dieren innemen. Het beroep van de sympathieke Rotterdammer en zijn voorkeur voor misdaadliteratuur springen minder in het oog. Op de trap word je al begroet door de labradors Max en Moby, in de huiskamer hangen indrukwekkende schilderijen van dieren gemaakt door de vrouw van de schrijver, beeldend kunstenares Emrys Huntington.

Meer..

Marichelle de Jong knokt voor London Olympics 2012

20.02.2012
2899
Views

Op 22 oktober 2011 won Marichelle de Jong (1978) goud bij het EK Olympisch Vrouwenboksen in Rotterdam. Het damesboksen is een jonge sport in Nederland. Sinds de aankondiging dat vrouwen op de Olympische Spelen in 2012 mogen boksen, groeit het enorm in populariteit. Iedereen kent wel de bekende vechtsportster ‘the most dangerous woman in the world’, ook wel de ‘Dutch destroyer’ genoemd, Lucia Rijker. “Lucia is een topper,” vindt Marichelle. 

Meer..